Nieuws

BUTFF Directeur en de onBUTsman houden u op de hoogte (6)

Zoals u kunt zien zijn er terroristen in Breda gesignaleerd.Ze leggen bommen, plannen acties en dreigen onze brave burgers te ontvoeren. Paniek in de stad is uitgebarsten. Maar op het BUT-plein is iedereen rustig en de bezoekers kunnen het goed met ze vinden. De BUT-organisatie reageert: rustig mensen alles en iedereen is onder controle.

[Studenten] Performers & kledinglijn in de blender

Professionele performers, studenten performance-art en een heuse modeshow. De vrijdagmiddag met uitloop naar de avond lijkt gereserveerd te zijn als stilte voor de Black Friday Night. Met o.a. Rebecca Niculae (student),  Hannah Krol (performer), Imke Zeinstra (beeldend kunstenaar, performer) en Nick J. Swarth (beeldend kunstenaar, performer, dichter, muzikant).

Futuristisch Anarchiestische kledinglijn

Voorafgaand aan de Black Friday toont Derrel Niemeijer zijn eigentijdse kledinglijn. Met 'niet modieuze/draagbare' recycle-art met als enige functie dat het het lichaam kan bedekken. Tegelijk vanwege het black gehalte van de avond is deze kleding ook nog

Presentatie Poëziebundels bij dichterspodium

Op donderdag 5 september worden er door Derrel Niemeijer diverse bundels met ArtWork gerelateerde poëzie gepresenteerd. Een van die bundels, de Hitlerkever, wordt aangeboden aan Sven de Swerts en Irene Siekman, de initiators van het Poëziebus project. De idee voor deze bundel en het titelgedicht, ontstond vorig jaar op zaterdagmiddag 6 september tijdens BUTFF2014.

Zombie Theater in het Hijgend Hert

Dit is het jaar van de Apocalyps. Op 21 december 21.12 uur gebeurt het, schrijf het in je agenda. BUTFF wil dit misschien niet zo heugelijke feit feestelijk inluiden met drie pre-BUTFF avonden in het Hert.

BLACK FRIDAY: IJZIGE KRETEN, RAUWE ENERGIE & IJZEREN KAKEN

Carach Angren black metal band
 Lemuria black metal band
Hekte Zaren

BUTFF EN BLACK FRIDAY. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is weer zover op vrijdag 7 september tijdens het festival. Optredens van Hekte Zaren & Karma Sutra, Lemuria en Carach Angren in de bovenzaal van de Graanbeurs in Breda.

Onverwachte performance-act hilarisch

Eduard Breuking performance
Eduard Breuking vrijdag 7 september performance festivalplein

BUTFF. Vrijdagavond 7 september op festivalplein: onverwzchte performance van Eduard Breuking. Dit trok de aandacht. Deze ogenschijnlijke simpele act zorgde toch voor wat hilariteit.

Optreden Antoine Boute met pagina's in woorden

Antoine Boute met performance op festival plein vrij 7 sept 2012
Antoine Boute met performance op festival plein vrij 7 sept 2012

Belgische dag op vrijdag 7 september, was nog al chaotisch en druk. Veel studenten, de wethouder van cultuur, Rob van Eyk, Jean-Jacques Rousseau etc. Maar Antoine Boute wist de aandacht goed vast te houden met zijn pagina's in woorden. Met regelmatig flinke stemverheffingen en rake uitspraken, veerde iedereen telkens weer op.