Anders

Viviane Rose

Afbeelding: 

Viviane Rose omschrijft zichzelf als een full-time performance artiest en levensactivist. Vooral actief als dichter in de koudere maanden als de pollen gaan liggen, komt alles samen in wat zij noemt een ‘poetry-show’. Viviane Rose is als een camelion, zij verandert regelmatig van haarkleur en andere details. Heeft aan de lopende band allerlei theatrale acties die je aan het denken zetten.

Renee van Trier

Afbeelding: 

Renee van Trier is zowel performer als beeldend kunstenaar als filmer. Zij is in staat  met haar performances een sfeer van hilariteit en pijnlijkheid op te roepen  die rechtstreeks verwijst naar de realiteit. De kunstenaar over zichzelf: "In mijn performances creëer ik een sfeer van hilariteit en pijnlijkheid die rechtstreeks verwijst naar de realiteit. De personages die ik in mijn performance presenteer komen vaak tot stand uit subculturen die op verering van sterren gebaseerd zijn. Ik kan juist ook deze groep representeren omdat ik mij daarmee verwant voel.

Josse Kok

Josse Kok [Dordrecht] begon met dichten rond 2000. Begin 2010 kroop hij uit zijn schulp en besloot dat hij kon overleven op een podium. Hij participeerde in enkele slams, en dat ging hem goed af. Dit resulteerde in winst op de Venlo Slam. Zijn poezie hangt ergens tussen de breekbare liefdesverklaring en de frustratie-uiteinde tirade. Door middel van zijn poëzie en performance weet hij menig publiek te boeien. Vooral in de Poetry Slam had hij succes. Zijn performance kenmerkt zich door een aanzwellende intensiteit, een voortrazend ritme en een bevangen.

David Boelee

Afbeelding: 

David Boelee, ook wel bekend onder de naam: Pyromancer. Hij is vuurspuwer en vuurkunstenaar. Schrijver en dichter. Als performer en redenaar is hij in staat de toeschouwer mee te nemen op een inspirerende tocht, waarin serieuze zaken worden afgewisseld met een bevrijdende lach in zijn dichterlijk verhaal.

Arnoud Rigter

Afbeelding: 

 Studeerde ooit af als Architect aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Werkt nu als beeldend kunstenaar en dichter. Was Stadsdichter van 2007 - 2009 van Eindhoven. Rigter publiceerde o.a. in Hollands Maandblad, Deus ex Machina, De Contrabas en Krakatau. En in de bloemlezing 25 jaar Nederlandstalige poezie 1980-2005. In 2006 verscheen bij Uitgeverij Opwenteling ‘-PARAGRAAF 2.3  I LOVE YOU-. Hierin wordt een toekomstige stad beschreven.

Nick J. Swarth

Afbeelding: 

Nick J. Swarth [Tilburg], ook wel X-burger genoemd, was stadsdichter van Tilburg van 2005-2007. Hij is bekend van gedichten op wanden en wegdek. Dichter en Performer en beeldend kunstenaar, wonend en werkend in Tilburg. Van zijn hand verschenen de bundels: ‘¡Mondo Manga!’, ‘De Napalmsessies’ en ‘Naked City Poems’ .

Danny van der Laan

Danny van der laan studeerde autonome kunst aan st.-Joost Breda. Naast het maken van schilderkunst, videokunst, muziek en songwriting geeft hij ook performances. Vorig jaar gaf hij 3 straat performances op het Butff, waarvan 2 als alter-ego's Veruco en Harry Swanker .

Arjan van den Haak

Afbeelding: 

Arjan van den Haak. Hij hield als jongen al zoveel van spannende griezelboeken over (weer)wolven, vampiers en geesten, dat hij zelf griezelverhalen ging bedenken. In 2011 kwam zijn eerste griezelboek ‘Nick en de Nevelheksen‘ uit.

De reacties van lezers waren zo enthousiast dat hij besloot hier een vervolg aan te geven. Dit werd ‘Nick en de schaduwen van Utrecht’. Het tweede deel in de serie schrijverszoon, waarvoor Paul van Reeven de vaste illustrator is.