Persbericht 13 april 2011

B-Movie, Underground & Trash Film Festival in München

Na vijf succesvolle jaren met het B-Movie, Underground & Trash Film Festival, oftewel het BUT Film Festival in Breda, gaan ze nu internationaal. 13, 14 en 15 mei is er in de Werkstattkino te München een uniek Best of BUT Film Festival weekend.

Het BUT Film Festival is een initiatief van de stichting Idee-fixe. Met het BUTFF wil de stichting filmkijkend publiek laten zien dat er meer is dan de typische Hollywood film. Met een filmprogramma waarbij alle aspecten van B-Movies, Underground en Trash aan bod komt, overtuigd het festival de bezoekers ieder jaar weer.

Het is niet alleen film wat je bij het BUTFF te zien krijgt, ook kunst, poëzie en muziek is er goed vertegenwoordigd. Tijdens dit filmfestival krijg je meer dan alleen films, je krijgt een sfeer en ervaring.

Om te zeggen dat het BUT Film Festival uniek is, is te makkelijk. Dit filmfestival is enig in zijn soort. Nederland heeft geen enkel ander film festival te bieden zoals het BUTFF en ook over de grens is er geen filmfestival zoals BUT te vinden. Het filmfestival mag dan ook met recht een internationaal filmfestival genoemd worden. Dit jaar zetten ze deze internationale tint verder kracht bij door het festival voor de eerste keer over de grens te presenteren.

Werkstattkino in München is de plek waar Idee-fixe het BUT Film Festival mee naar toe neemt voor het begin van Best of BUT Film Festival. Deze bioscoop is al vanaf 1974 een begrip en heeft menigeen cult en ook wel ‘BUT’ film gezien. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze twee elkaar gevonden hebben voor deze unieke belevenis.

Hou donderdag 13, vrijdag 14 en zaterdag 15 mei vrij en begeef je richting München voor een ware BUTFF ervaring. Ook hier zal het niet alleen film zijn wat te zien is, maar ook kunst en een heuse zombie party!

Wilhelm Hein

Wilhelm Hein (Duisburg 1940) together with his wife Birgit (Berlin 1942), with whom he co-created

Melancholie der Engel

Melancholie der Engel poster

Duitsland, 150 min, Duits gesproken, Engelse ondertitels

Nick Zedd (1) Police state

do.08 sep

The Bogus Man, Thrust in me, Police State, Ecstacy in Entropy, Tom Thumb en Lo