Kunstenaar

Talitha Meijer

Afbeelding: 

Thalita Meijer studeerde in 2013 af aan AKV St Joost in Den Bosch. Haar werk gaat over verloren momenten. Momenten die ondergeschikt zijn geraakt aan grotere en belangrijkere dingen. Dit soort kleine en ondergeschikte momenten en materialen trekken haar aandacht. Alles wat is gebruikt en daardoor een vorm van nalatigheid in zich heeft. Die waardeloosheid wil zij aanspreken en vervolgens tenietdoen. Ze wil de schoonheid en het poëtische naar boven halen in de verloren materie en in onopgemerkte momenten uit het alledaagse leven.

Nieuwe Tijden

Afbeelding: 

Kleine objecten der vreugde polijsten onze smijt praktijken.
Uit ons hart schijnt een disco licht.
Ervaringskunst, Grafisch ontwerp, Interieur ontwerp en Event styling doen samen een dansje in Concept Store Nieuwe Tijden, Houtmarktpassage 30a te Breda. Vanuit onze winkel/atelier maken we landschappen, interactieve omgevingen en objecten. We gaan voor verwondering, spel en ongeremde fantasie.

Logica 1+1=2
liefde 1+1=11

Jasper Snoek

Afbeelding: 

Jasper Snoek speelt met de beeldtaal en taal van de krochten van het internet. Door anonimiteit en het gevoel van veiligheid doen we de gekste dingen op het web. Hij gelooft dat we in dit gedrag een totale erkenning van al onze kunde en gebreken blootstellen. Door de internetbeeldcultuur wordt dit vaak pijnlijk duidelijk toonbaar gemaakt. Dit beeldmateriaal verzamelt Snoek tot een enorm archief om hier vervolgens collages en animaties mee te maken.

Laura Verhaegh

Afbeelding: 

In de zomer van 2013 ben ik afgestudeerd aan kunstacademie st.Joost. Het heeft revolutiedrang in mij opgeroepen en dat woelt en waait nog steeds.

Trijnie Nanninga

Afbeelding: 

Trijnie Nanninga noemt zichzelf een naaimachinewoesteling. Ze gaat achter de naaimachine zitten en “stampt een werk in elkaar.” Ze improviseert, al nadenkende over alle dingen die haar interesseren. Er zijn veel uiteenlopende zaken waarvoor kunstenaar Trijnie Nanninga zich interesseert. Mensen en dieren, mythen en legenden, klassieke muziek, heavy metal, helden, komkommers. Nanninga studeerde in 2012 af aan AKV St. Joost in Breda.

Eddie The Eagle Museum: Eddie's Law

Afbeelding: 

Het Eddie The Eagle Museum stelt het ego in de kunst ter discussie. Zij streven naar 'ruimte voor falen'. In feite een ode aan het experiment. Tijdens Interference gaan zij op zoek naar de schoonheid van het hoogste doel. Onder het motto: 'durf te falen'  heeft het Museum studenten van uiteenlopende studies uitgenodigd eens goed te 'falen'. Mislukkingen, vindt zij,  inspireren en zijn essentieel voor de vooruitgang. Ga weg van het comfortabele en wees niet bang voor toeval.

Atelier van Lieshout

Afbeelding: 

Atelier Van Lieshout is de studio en werkplaats rondom de  Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout. In 1995 richtte hij het Atelier op en sindsdien zijn alle werken die hij (samen met zijn medewerkers) maakt toegeschreven aan Atelier Van Lieshout.

Eva Schalkwijk

Eva Schalkwijk studeerde in 2013 af aan de afdeling Beeldende kunst aan AKV St. Joost. Momenteel doet ze haar master Fine Arts aan het Sandberg Instituut in Amsterdam.

Rimanta Tavo

Afbeelding: 

Rimanta Tavo.  Begint dit jaar aan haar afstudeerperiode bij AKV St. Joost. Nam in juni van 2013 deel aan een werkperiode voor studenten Beeldende Kunst autonoom, 3e jaars, bij IDFX. Zie hier voor meer info.

Tavo maakt video-installaties. Hierin komen meerdere media bij elkaar. Haar performances vormen tegelijk vaak het onderwerp van deze videowerken.

Zij wil uitdagen. Publiek op het verkeerde been zetten.


Danny van der Laan

Afbeelding: 

Danny van der Laan. Beeldend kunstenaar, performer, muzikant. Was de afgelopen BUTFF edities regelmatig te zien  met onverwachte performance acties. Dit jaar voert van der Laan de openingsperformance uit op woensdag 4 september.


Een ding is zeker: met hem weet je nooit wat je, vooral inhoudelijk, kunt verwachten.


Onlangs maakte hij deel uit van een expositie bij de Neue Galerie Landshut in Duitsland, samen met de beeldend kunstenaar Marc van Elburg.