Dichters

Arjan van den Haak

Afbeelding: 

Arjan van den Haak. Hij hield als jongen al zoveel van spannende griezelboeken over (weer)wolven, vampiers en geesten, dat hij zelf griezelverhalen ging bedenken. In 2011 kwam zijn eerste griezelboek ‘Nick en de Nevelheksen‘ uit.

De reacties van lezers waren zo enthousiast dat hij besloot hier een vervolg aan te geven. Dit werd ‘Nick en de schaduwen van Utrecht’. Het tweede deel in de serie schrijverszoon, waarvoor Paul van Reeven de vaste illustrator is.

Paul van Reeven

Afbeelding: 

Paul van Reeven is illustrator van o.a. Nick en de Nevelheksen van Arjan van den Haak. Hij werkt aan een illustratie voor het vervolg daarop: Nick en de schaduwen van Utrecht.

Alexis de Roode

Afbeelding: 

Alexis de Roode. Dichter. Zijn eerste dichtbundel verscheen in 2005. Titel: 'Geef mij een wonder'.  Dat wonder geschiedde: hij ontving de C. Buddingh-prijs. Daarna volgde 'Stad en Land', 'Gratis tijd voor iedereen'.

De Roode trad op bij vele podia. Waar onder Nacht van de Poëzie, Lowlands en het Crossing Border Festival/

Opgewekt en wanhopig, beeldend, lyrisch en luchtig. Zo worden zijn gedichten wel omschreven.

Daan Taks

Afbeelding: 

Daan Taks. Dichter, schrijver en schilder. Woont en werkt in Tilburg. Studeerde oorspronkelijk fotografische vormgeving aan AKV St. Joost in Breda. Omdat hij zichzelf niet kon vinden in de fotografie en beeldende kunst, stortte hij zich op de hiphopmuziek. Hij schreef raps en leerde beats maken.

Hij stond lang bekend als de 'Nachtdichter van Tilburg'. Trad als zodanig op bij het Tilburgse literatuur en Theater festival TiLT. Verworf een finaleplaats in de Zeeuwse poetry slam: Slam by the Sea.

Esther Porcelijn

Afbeelding: 

Esther Porcelijn. Dichter, schrijver en toneelspeler. Tot en met augustus 2013 was zijn og de stadsdichter van Tilburg.

Haar optredens vinden plaats door het hele land waar zij opvalt met haar scherpe gedichten en geestige verhalen.

Kasper Peters

Op zaterdagmiddag 7 september om 15.45 u, treedt Kasper Peters (dichter) op tussen de freak

Kasper Peters

Afbeelding: 

Kasper Peters (Doetinchem, 1973) begon als een van de oprichters van het poëziegezelschap Dichters uit Epibreren. Nu treedt hij voornamelijk alleen op met zijn poëzie en maakt hij theaterproducties.

Hij staat  op podia van achtertuinen tot Lowlands en van nachtkroegen tot poëziefestivals in Nederland en België. Hij geeft poëzielessen op de kunstacademie Minerva, is poëziedocent bij diverse instellingen voor kunsteducatie in Noord-Nederland en werkt als trainingsacteur in de Van Mesdagkliniek.

Derrel Niemeijer

Afbeelding: 

Derrel Niemeijer, dichter en performer, stond voor het eerst op het podium in Café Wilhelmina, tijdens het project Opwenteling, in Eindhoven. In 1993 verschenen er van hem 2 gedichten in een uitgave van de Jongerenbond. Hij is zeer verheugd over zijn optreden samen met ACG Vianen tijdens een verkiezingsfeest van de SP in Eindhoven dat plaatsvond in de oude stoffabriek. Stond in de bundel Eindhoven Dichtstad. Trad op met Von Solo, Dean Bowen en Rotterdamse Keet en natuurlijk inmidels met vele anderen, waaronder Esther Porcelijn, Daan Taks....................

Dean Bowen

Afbeelding: 

Dean A.J. Bowen. Verhalenverteller, poëet en zanger. Geboren in 1984 te Zoetermeer. Werkt en woont in Den Haag.

Over Bowen via Kunstfactor: 1000 Fluisters: Dean Bowen is een jonge dichter/schrijver en verhalenverteller. Hij probeert mooie, eerlijke verhalen te vertellen, variërend van zware poëzie tot theatrale monologen. Soms wilde fantasie, maar soms ook pijnlijk realistisch. Altijd met de intentie iets moois te delen met de toeschouwer.

Nick J. Swarth

Afbeelding: 

Dichter en performer Nick J. Swarth beweegt zich door het B-plot van zijn bestaan als een ongeboren vrucht in een blikje tuttifrutti. Hij j was  van 2005 tot 2007 de stadsdichter van zijn Tilburg. Hij is de auteur van eigentijdse, zij het verwaarloosde klassiekers als ‘Mijn onsterfelijke lever’ (2012); ‘¡Mondo Manga!’ (2010); ‘Naked City Poems’ (2007) en ‘De napalmsessies’ (2005).