Performers

Eddie The Eagle Museum: Eddie's Law

Afbeelding: 

Het Eddie The Eagle Museum stelt het ego in de kunst ter discussie. Zij streven naar 'ruimte voor falen'. In feite een ode aan het experiment. Tijdens Interference gaan zij op zoek naar de schoonheid van het hoogste doel. Onder het motto: 'durf te falen'  heeft het Museum studenten van uiteenlopende studies uitgenodigd eens goed te 'falen'. Mislukkingen, vindt zij,  inspireren en zijn essentieel voor de vooruitgang. Ga weg van het comfortabele en wees niet bang voor toeval.

Papa Giacomo's Freakshow!

In kader van het van het festivalthema thema Evilution organiseert BUTFF een Freaky Saturday.

onBUTsman

Afbeelding: 

De onBUTsman. Wie kent hem niet. Al peuken rapend op het festivalplein in 2011. Tegelijk luisterend oor voor een ieder die daar behoefte aan had. Dat brak hem natuurlijk wel op later.

In 2012 bekeek hij de situatie eerst. Wel hilariteit toen bleek dat alle 'r'-ren vedwenen waren in de BUTdaily. Vooral dat wat de onBUTsman geschreven had, werd daardoor wel erg heftig.

Performance Art Duo Kim de Weijer & Luciënne Venner

Luciënne Venner & Kim de Weijer startte als Performance Art Duo begin 2013.

Rimanta Tavo

Afbeelding: 

Rimanta Tavo.  Begint dit jaar aan haar afstudeerperiode bij AKV St. Joost. Nam in juni van 2013 deel aan een werkperiode voor studenten Beeldende Kunst autonoom, 3e jaars, bij IDFX. Zie hier voor meer info.

Tavo maakt video-installaties. Hierin komen meerdere media bij elkaar. Haar performances vormen tegelijk vaak het onderwerp van deze videowerken.

Zij wil uitdagen. Publiek op het verkeerde been zetten.


Danny van der Laan

Afbeelding: 

Danny van der Laan. Beeldend kunstenaar, performer, muzikant. Was de afgelopen BUTFF edities regelmatig te zien  met onverwachte performance acties. Dit jaar voert van der Laan de openingsperformance uit op woensdag 4 september.


Een ding is zeker: met hem weet je nooit wat je, vooral inhoudelijk, kunt verwachten.


Onlangs maakte hij deel uit van een expositie bij de Neue Galerie Landshut in Duitsland, samen met de beeldend kunstenaar Marc van Elburg.

Luciënne Venner

Afbeelding: 

Luciënne Venner. Woont en werkt in Amsterdam. Zij is gediplomerd haarstylist en special make-up Artist en volgt de Gerrit Rietveld Acacemie. In de loop der jaren legde zij zich toe op alle soorten special make-up, haardrachten, applicaties en maskers van foam latex, silliconen etc.

Kim de Weijer

Afbeelding: 

Kim de Weijer. Performance kunstenaar. Woont en werkt in Amsterdam. Studeerde af aan AKV St. Joost in Den Bosch in 2007. In 2009 aan het Sandberg Instituur MFA Amsterdam. Drie jaar later, in 2012, behaalde zij ook nog haar BIK diploma.

Zij trad al eerder op met een solo performance bij BUTFF 2012.

Arjan van den Haak

Afbeelding: 

Arjan van den Haak. Hij hield als jongen al zoveel van spannende griezelboeken over (weer)wolven, vampiers en geesten, dat hij zelf griezelverhalen ging bedenken. In 2011 kwam zijn eerste griezelboek ‘Nick en de Nevelheksen‘ uit.

De reacties van lezers waren zo enthousiast dat hij besloot hier een vervolg aan te geven. Dit werd ‘Nick en de schaduwen van Utrecht’. Het tweede deel in de serie schrijverszoon, waarvoor Paul van Reeven de vaste illustrator is.

Paul van Reeven

Afbeelding: 

Paul van Reeven is illustrator van o.a. Nick en de Nevelheksen van Arjan van den Haak. Hij werkt aan een illustratie voor het vervolg daarop: Nick en de schaduwen van Utrecht.