Over BUTFF

Locatie: Nieuwe Veste, Molenstraat 6, (ingang via St.Janstraat 18), 4811 GS Breda

De echte filmliefhebber wil meer! Men heeft genoeg van de typische film formules en daarnaast geven films met een hoge dosis special-effects nauwelijks voldoening. De films die op het BUTFF worden vertoond zijn de echte creatieve films op gebied van humor, special-effects, narratief, extremiteit en daarnaast deinzen we absoluut niet terug van een beetje gore.

Het is de kans om zowel speelfilms als (animatie) shorts te bekijken van jonge, experimentele en vooral gepassioneerde regisseurs die de wereld rijk is. Dus wie weet beleef jij de primeur van de nieuwe 'Eraserhead', 'Braindead' of 'Pink Flamingo's'! Sterker nog, ga daar maar van uit!

En mocht je even geen zin hebben in een film? Geen zorgen! Naast de films hebben we een gezellige binnenplein, zodat jullie filmliefhebbers met elkaar kunnen genieten van ons ijzersterk en spectaculair neven-programma.


MUSIC, POETRY, PERFORMANCE & ARTS
Naast films is er uitgebreid programma met optredens & workshops. Mede dankzij het uitgebreid randprogramma is BUTFF tevens een trekplaats voor liefhebbers van alternatieve muziek, poëzie, performance & kunst. 

RETROSPECTIVE
De presentatie van retrospectieve van een 'BUT' persoonlijkheid, een regisseur, acteur of producent die een belangrijke rol speelt in deze subcultuur. In 2013 toonden we een selectie films van regisseur Albert Pyun. In 2010 was ondergrondse film-legende Jörg Buttgereit eregast. De editie 2009 verwelkomde we the King of Trash - John Waters. Het jaar daarvoor toonde we een terugblik op de werken van David Cronenberg (USA), Cyrus Frisch (NL) en Wenzel Storch (DE).

INTERNATIONAL
Regisseurs, producenten en acteurs van uit de de hele wereld bezoeken het festival om als speciale gast aanwezig te zijn en hun werk toe te lichten. Te gast waren o.a. Fred Vogel, JT Petty, Andrew van den Houten, Lloyd Kaufman, Wenzel Storch, Christian Veil, Adam Wingard, Javi Camino, Barak Epstein, Nick Zedd en Remy Couture.

COMPETITIE
Elk jaar zijn er BUT awards,  de Directors Award , BUTest (beste) korte film, BUTest feature film, BUTest studenten film en groundbreaker award voor een persoonlijkheid met erg opvallende prestaties in de BUTgenres.

STICHTING IDFX
BUTFF is een initiatief van Stichting Idee-fixe (IDFX). Een stichting strevend  een groter publiek voor alternatieve kunstvormen. Met focus op foto, film, beeldende kunst en digitale media.  IDFX ziet een taak voor zichzelf als een actieve intermediair tussen publiek, kunstenaars en distributeurs.

Early BUTFF tickets 2015

BUTFF geeft u als vroege klant flinke korting op een passpartout -