August Underground 10th year anniversary special

August Underground poster
film
Regisseur: 
Jaar: 
2001
Genre: 

Masterclass TOETAG EFX

Underground Cinema

Zoals wellicht bekend, introduceerde nick Zedd the term 'transgression' als een artistieke kracht in onze cultuur in 1979. In 1984 schreef hij vervolgens het manifest 'Cinema of transgression' waarin hij een nieuwe beweging aankondigde. Hij publiceerde de activiteiten van mede-kunstenaars in een zelfuitgebracht magazine 'The underground Film Bulletin'.

Fred Vogel

As one of Horror’s most Notorious Directors Fred starting his career as a special effects artist.

Sella Turcica

Sella Turcica poster

Verenigde Staten, 106 min, Engels gesproken, geen ondertitels

August Underground

za.10 sep

August Underground 10th year anniversary special, with live commentary by director Fred Vogel

Verenigde Staten, 70 min, Engels gesproken, geen ondertitels

'August Underground' is een film die voor velen geen introductie meer behoeft. Voor degenen die de film nog niet kennen volgt hier een hele korte omschrijving. Twee seriemoordenaars gaan op pad en filmen hun gruweldaden.

Tien jaar geleden werd de wereld geschokt door deze 'fake snuff' film die niets aan de verbeelding overliet. Het heeft Fred Vogel en Toetag Pictures op de kaart gezet. Tien jaar later is Toetag Pictures een naam die niet meer weg te denken is uit de underground- en trashscene. Speciaal voor het BUT Film Festival zal Fred Vogel zijn klassieker August Underground voorzien van live commentaar. Ook al ken je deze film door en door. Deze unieke kans wil en kan je niet missen. Nu is je kans op alles over deze film te weten te komen en misschien ook wel al je vragen te laten beantwoorden.


August Underground

za 10 sep - 22:00 tot 23:10
Nieuwe Veste concertzaal 1
2566

August Underground 10th year anniversary special, with live commentary by director Fred Vogel

Underground