Melancholie der Engel

Melancholie der Engel poster
film
Regisseur: 
Jaar: 
2009
Genre: 

Persbericht 13 april 2011

B-Movie, Underground & Trash Film Festival in München

Underground Cinema

Zoals wellicht bekend, introduceerde nick Zedd the term 'transgression' als een artistieke kracht in onze cultuur in 1979. In 1984 schreef hij vervolgens het manifest 'Cinema of transgression' waarin hij een nieuwe beweging aankondigde. Hij publiceerde de activiteiten van mede-kunstenaars in een zelfuitgebracht magazine 'The underground Film Bulletin'.

Marian Dora

Woont en werkt in Duitsland

Melancholie der Engel

za.10 sep

Melancholie der Engel

Duitsland, 150 min, Duits gesproken, Engelse ondertitels

Wat is het meest immorele wat je een ander mens aan kunt doen en verdubbel dat. Dat is wat je  te zien krijgt in ‘Melancholie der Engel’. ‘Melancholie der Engel’ is een extreme film die zeker niet voor iedereen weggelegd is. Marian Dora schuwt niets om de meest immorele kant van de mens te laten zien in zijn twee en een half uur durende film waarbij je je op geen enkele moment kunt identificeren met hetgeen wat je te zien krijgt.

Met omschrijvingen als ‘meest extreme, afschuwelijke en harde film ooit’ weet je enigszins wat je wachten staat. Wat Dora je voorschotelt is zoals we van hem gewend zijn prachtig in elkaar gezet met erg mooi geschoten scènes. Probeer alleen nergens tijdens deze film een moraal te vinden, want die is er niet.

Melancholie der Engel

za 10 sep - 18:00 tot 20:30
Nieuwe Veste bovenzaal 1
2564

Melancholie der Engel

Underground